U Hrvatskoj se godišnje prijevremeno rodi oko 2500 djece te je svijest javnosti o problemima i posljedicama s kojima se nedonoščad i njihovi roditelji susreću izuzetno niska.

Prijevremeno rođena djeca osobito su osjetljiva u razdoblju neposredno nakon rođenja i u ranom razvoju, zbog čega se njihovi roditelji kao i zdravstveni djelatnici nalaze pred brojnim izazovima. Jednako tako, studija Hrvatskog perinatološkog društva od 2010. godine pokazala je da medicinska oprema koju posjeduju nadležne medicinske institucije nije dovoljna ili je zastarjela.

Cilj humanitarne akcije “Palčić gore!” je prikupljanje sredstava za inkubatore i dodatnu medicinsku opremu za zbrinjavanje najmlađih građana Hrvatske koji već u prvim danima svog života kreću u nepravednu životnu borbu.

Akciju “Palčić gore!” organizira Klub roditelja nedonoščadi Palčići, a sa svojim sudjelovanjem podržavaju je i mnoge poznate mame, među kojima su i Jelena Perčin, Antonija Stupar, Ines Preindl te Lana Pavić. Vrijednost ove akcije prepoznali su i pjevačica Antonija Šola te poznata grupa Colonia.

Kampanja za podizanje svijesti i prikupljanje donacija trajat će sve do 17. studenog 2012. kada se obilježava Međunarodni dan svjesnosti o prijevremenom rođenju djece.

Pomozimo zajedno našim najmanjim borcima i pružimo im mogućnost za život!