Objavljeno: 22. 09. 2021 - 17:00
BBB i ‘Palčići’ donirali 122.300 kn vrijedan uređaj KB-u Sveti duh

'Ponosni smo da u svojih 217 godina postojanja te u trenutnoj borbi protiv pandemije, da imamo priliku pod tim okolnostima nazočiti danas jednoj iznimnoj srdačnosti koja se događa'

U srijedu je u KB Sveti Duh stigao novi uređaj za neinvazivnu ventilaciju vrijedan 122.300 kuna, i to zahvaljujući udruzi 'Palčići' te Bad Blue boysima.

Naime, ova vrijedna donacija je nastavak akcije ''Vratimo Palčiće u Petrovu'', kojom su prvotno skupljala sredstva za pomoć zagrebačkim rodilištima stradalim u potresu. 

- Ponosni smo da u svojih 217 godina postojanja te u trenutnoj borbi protiv pandemije, da imamo priliku pod tim okolnostima nazočiti danas jednoj iznimnoj srdačnosti koja se događa. 

Zbog velikog interesa donatora, posebno Bad Blue Boysa, skupljale su se donacije i za ostala rodilišta diljem Hrvatske kojima je potrebna nova oprema. Tako je i na odjel neonatologije zagrebačke bolnice Sv. Duh nabavljen uređaj za neinvazivnu ventilaciju NCPAP/DuoPAP/HFNC s PRICO modom.

U ime Palčića i BBB, predsjednica udruge Željka Vučko urušila je 122.300 kuna vrijedan uređaj, a donaciju su s veseljem prihvatili ravnatelj bolnice prof.dr.sc. Mladen Bušić, predstojnik Klinike za ginekologiju, doc.dr.sc. Alan Šerman te voditeljica odjela neonatologije dr. Rebeka Ribičić. 

No, ni tu nije kraj. Akcija se nastavlja u Zadru te u Dubrovniku.

Predsjednica udruge 'Palčići' uručit će donaciju dva uređaja - inkubator Giraffe Carestation u vrijednosti od 156.250 kuna i fototerapijske lampe u vrijednosti od 26.475 kuna Općoj bolnici Zadar, a nakon toga slijedi i OB Dubrovnik gdje će Vučko uručiti još dva vrijedna uređaja, točnije bilirubinometra u vrijednosti 32.445 kuna i fototerapijske lampe u vrijednosti 26.475 kuna.  

Foto i tekst: 24sata.hr

 
 
  Novosti - Sve