Objavljeno: 23. 10. 2021 - 19:23
OB Virovitica bogatija je za četiri vrijedna uređaja

Od danas u podne je i OB Virovitica bogatija za četiri vrijedna uređaja za koja su sredstva prikupljena u akciji Palčići za Hrvatsku: transkutani bilirubinometar u vrijednosti 34.087,50 kn, fototerapijsku posteljicu u vrijednosti 43.875,00 kn, naprednu perfuzijsku pumpu u vrijednosti 13.250,00 kn te torbu za medicinski transport u vrijednosti 3.321,00 kn.

Ukupna vrijednost doniranih uređaja je 94.533,50 kn.

S posebnim zadovoljstvom smo donirali ovu pedijatriju koja se, iako nije centar koji skrbi o nedonoščadi, može pohvaliti velikim podvigom savršeno zbrinutih i transportiranih blizanki koje su ljetos rođene u 31. tjednu trudnoće.

Oboje nedonoščadi neposredno nakon poroda odmah je zbrinuto u rodilištu OB Virovitica, reanimirano, intubirano, primilo surfaktante te zbog potrebe za mehaničkom ventilacijom, smješteno u transportne inkubatore na respirator te transportirano sa dva sanitetska vozila u pratnji dva medicinska tima (pedijatar, anesteziolog, med. sestra), uz monitore, perfuzorske pumpe i svu potrebnu opremu do KBC Zagreb - Rebro gdje su predani već u 4. satu života.

Nakon 5 tjedana liječenja, djeca su otpuštena sa Klinike u dobrom općem stanju, bez odstupanja u neurološkom razvoju.

Prekrasan je osjećaj kada se nakon svih ovih napora vide takvi rezultati.

Kako nikada ne zaboravljamo ni one koji nisu "veliki centri" ovom rodilištu smo u srpnju 2016. godine u sklopu akcije Palčić gore donirali tri vrijedna uređaja - intenzivni inkubator Giraffe, perfuzor, kardiorespiratorni monitor i neinvazivni respirator u ukupnoj vrijednosti 186.847,44 kn.

IDEMO DALJE JER ONI TO ZASLUŽUJU!!!

 
 
 
 
  Novosti - Sve