Objavljeno: 30. 12. 2021 - 20:29
“Palčići” završili humanitarnu akciju donacijom vukovarskoj bolnici

Klub roditelja nedonoščadi "Palčići" uručio je u četvrtak Nacionalnoj memorijalnoj bolnici Vukovar medicinsku opremu za skrb o nedonoščadi čime je i završila akcija "Palčići za Hrvatsku" u sklopu koje je zajednos a akcijom "Vratimo Palčiće u Petrovu" prikupljeno više od 8,5 milijuna kuna.

"Na pretposljednji dan ove godine završavamo akciju "Palčići za Hrvatsku" koja je bila nastavak akcije "Vratimo palčiće u Petrovu", a prikupili smo više od 8,5 milijuna kuna u obje te akcije. To je novac naših sugrađana koji se valom dobrote slijevao na račun jedne i druge akcije", kazala je predsjednica Kluba roditelja nedonoščadi "Palčići" Željka Vučko.

Po njezinim riječima, sredstvima prikupljenim u obje akcije kupljen je 71 uređaj za 17 hrvatskih rodilišta.

"Definitvno smo ponosni i hvala svima. Svojim akcijama i aktivnostima od potresa u Zagrebu prikupili smo više od 8,4 milijuna kuna. Vratili smo Palčiće u Petrovu i pomogli Mekuru u sklopu akcije "Vratimo Palčiće u Petrovu", kupili smo 71 uređaj koji život znače našim najmilijima i uručili ih bolnicama diljem Hrvatske", kazala je zahvalivši se mnogim donatorima, a posebice navijačima Dinama, BBB čiji su predstavnici bili nazočni primopredaji uređaja u vukovarskoj bolnici.

Odjelu ginekologije i opstetricije Nacionalne memorijalne bolnice Vukovar Željka Vučko uručila je u ime Kluba i navijača Dinama, BBB reanimacijski topli stolić za novorođenčad, fototerapijsku posteljicu za koju su sredstva donirali Raiffeisen banka i Raiffeisen mirovinski fondovi, torbu za reanimaciju i transport novorođenčadi te napredni perfuzor za koji su sredstva donirali učenici i nastavnici osnovne škole Rudeš iz Zagreba.

Na donaciji, vrijednosti 167.771 kuna zahvalio se voditelj Odjela za pedijatriju vukovarske bolnice dr. Davor Bandić rekavši kako je riječ o uređajima iznimno vrijednima za vukovarsko rodilište. "Dobili smo ono što smo i trebali i veliko hvala svima. Donacija je kreirana prema našim potrebama i zahtjevima", kazao je  dr. Bandić. Naveo je i kako vukovarsko rodilište 2021. godinu završava s do sada rođenih 415 novorođenčadi što je nešto više nego u prošloj godini.

 
 
 
 
  Novosti - Sve